ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Εύβοια, και ειδικά το κομμάτι αυτό, της βόρειας Εύβοιας διακρίνεται για τα καταπράσινα, πευκώδη δάση της, τα κρυστάλλινα ποτάμια, τους καταρράκτες, τα κρυμμένα μονοπάτια και τις πεντακάθαρες θάλασσες. Χαρισματικά πλούσια από φυσικά τοπία γεμάτα ιστορικό, θρησκευτικό και οικολογικό ενδιαφέρον. Καφενεδάκια και ταβερνάκια που πλημμυρίζουν από την φιλοξενία και το χαμόγελο των κατοίκων της.
Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει μία σειρά από δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ιππασία, kitesurfing, βόλτες στο βουνό και στα μονοπάτια του, καταδύσεις, βόλτα με σκάφος σε απομονωμένες παραλίες….. και αν είναι τυχερός να συναντήσει τους πιο όμορφους επισκέπτες της θάλασσας μας…. Φώκιες και δελφίνια τα οποία μας έρχονται πολύ συχνά από το θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου.
Μικρά οικογενειακά ταβερνάκια, με σπιτικές λιχουδιές και φρεσκότατο ψάρι, περιμένουν να σας φιλέψουν ότι τραβάει η όρεξή σας, πάντα με κέφι!!

Πήλι
Το Πήλι, το γραφικότερο παραλιακό χωριουδάκι της Εύβοιας, αγκαλιασμένο από τα γαλάζια νερά του Αιγαίου και πλαισιωμένοo από δαντελένιες παραλίες φυσικού κάλλους. Η κεντρική παραλία με τον ιδιόμορφο χρωματισμό της, αλλά και μικρότερες παραλίες που εκτείνονται ανατολικά μέχρι την παραλία του Σαρακήνικου,  τοπίο που θυμίζει πειρατικό σκηνικό, έχουν καταφέρει να μαγέψουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Η περιοχή είναι γνωστή ως η μια από τις ομορφότερες ακτογραμμές της Ελλάδας και προσελκύει κάθε χρόνο τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου, οι οποίοι έρχονται είτε οδικώς είτε με σκάφος, αφού στην παραλία του χωριού, υπάρχει λιμενικό καταφύγιο. Απολαμβάνουν την ηρεμία που τους παρέχει το μικρό χωριουδάκι το οποίο δεν έχει χάσει τίποτα από την προσωπικότητα του και την γνησιότητα των μόνιμων κατοίκων του.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Από Αθήνα : Δύο ώρες από Αθήνα : 130χλμ
Ακολουθείτε τις πινακίδες προς Βόρεια Εύβοια – Προκόπι. Περίπου 45χλμ από Χαλκίδα, μόλις συναντήσετε την είσοδο του χωριού Προκόπι, με τον θαυματουργό Αγ. Ιωάννη Ρώσο, κάνετε δεξιά και ακολουθείτε τις πινακίδες προς Πήλι. Περνάτε μέσα από την πλατεία του χωριού και ακολουθείτε τον δρόμο που οδηγεί στην παραλία. Λίγο πριν φτάσετε στην παραλία υπάρχει μία διχάλα, εκεί κάνετε δεξιά προς Βλαχιά-Σαρακήνικο. Στα 2χλμ, στο αριστερό σας χέρι θα δείτε το συγκρότημα. Ακριβώς πάνω από την κεντρική παραλία του χωριού.
Από Θεσσαλονίκη : 344χλμ
Ακολουθείτε την εθνική οδό Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Πριν φτάσετε στην Λαμία συναντάτε το λιμάνι της Γλύφας, στη Φθιώτιδα. Εκεί υπάρχει φέρυ με πολύ συχνά δρομολόγια που σας οδηγεί από τη Γλύφα απέναντι στον Αγιόκαμπο Ευβοίας. Μόλις αποβιβαστείτε από το φέρυ ακολουθείτε την διαδρομή προς Ιστιαία – Λίμνη – Μαντούδι – Προκόπι (Αγ. ΙωάννηςΡώσος)

Αποστάσεις
  • Αθήνα – Πήλι : 130χλμ
  • Χαλκίδα – Πήλι : 56χλμ
  • Προκόπι – Πήλι : 10 χλμ
  • Θεσσαλονίκη – Πήλι : 344 χλμ
  • Αγιόκαμπος – Πήλι : 78 χλμ
Θέση Παγκεράκι / Πήλι
Εύβοια, 34004, Ελλάδα
Τηλ: +30 6980442548,
+30 6948115408
Email: info@xeniaresidence.gr
Booking
Share your memories
© 2024 Xenia Residence. All rights reserved. | Πολιτική Απορρήτου | MHTE: 1351K123K0233701